zondag 30 september 2007

Beste allemaal...

Vandaag hebben we 2 verslagen op de weblog gezet van de afgelopen dagen. De reisverslagen waren wel al geschreven, maar de internetverbindingen in de hotels waar we verbleven ontbraken om het op de weblog te kunnen zetten. Dus hier voor jullie alsnog de verslagen, morgen hopen we naar een ander hotel te vertrekken waar we tot het einde van de procedure zullen verblijven. We weten niet of de internetverbinding daar ook goed genoeg is om jullie op de hoogte te kunnen houden van onze belevenissen. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben om vandaag nog wat van ons te laten horen, omdat jullie allemaal zo geweldig met ons meeleven.

Ayubowan… 29 september 2007

Daar zijn we weer… vanmorgen zijn weer vroeg vertrokken. Als eerste hebben we de Botanische tuinen in Kandy bezocht. De mooiste tropische planten, bomen en bloemen in allerlei kleuren hebben we bewonderd. Werkelijk een schitterend aangelegde en onderhouden tuin. Om heel de tuin te kunnen bewonderen zijn zeker 2 dagen nodig aldus onze gids ( dit om de grootte van de tuin weer te geven ),we hebben daarom een korte route gelopen. De reis vervolgde richting Pilimatalawa langs de theeplantages, waar we ook een theefabriek hebben bezocht, de meeste arbeiders waren vrouwen en onder erbarmelijke temperaturen stonden ze achter de machines. Mooi om te zien hoe de theeblaadjes worden verwerkt, en uiteindelijk wereldwijd verkocht worden. We trokken verder richting Pinnawala, de bekende plaats van het olifantenweeshuis. 2 x per dag gaan de olifanten naar de rivier om te baden. Werkelijk een prachtig gezicht, zoveel olifanten met eromheen de prachtig groene natuur van Sri Lanka. Daarna volgde een lange rit van 3,5 uur richting Nuwara Eliya, de woonplaats van de moeder van Levi. Een prachtige weg door de hoogste bergen van Sri Lanka. Onderweg passeerden we watervallen en genoten we van de mooiste uitzichten. Echt om stil van te worden wat een rijke natuur dit land bezit. Nuwara Eliya is een dorpje wat op 2000m hoogte ligt in de bergen. Het is hier werkelijk koud, iets wat we een lange tijd niet meer hebben gevoelt. We hebben al veel foto’s kunnen maken, bijzonder om hier te zijn geweest, een dorp waar anders onze lieve Levi had opgegroeid, tegelijk beseffend wat een wonder het is dat de Heere Levi af wilde zonderen om onder Zijn woord te mogen komen. Het was weer een dag met veel indrukken, we zijn dan ook versleten ’s avonds en vallen als een blok in slaap. Tot zover dit verslag voor vandaag. Het was een excursie om nooit meer te vergeten!Veel liefs van Leo en Carla. Nogmaals weer bedankt voor al jullie meeleven.

Richting Kandy… 28 september 2007

Vanmorgen zijn we vroeg vertrokken richting Kandy. Het hotel waar we verbleven stond middenin de jungle, bij vertrek vanaf het hotel in Sigiriya zagen we veel apen. Echt prachtig om deze beesten in de natuur te zien! Ook ontdekte we een leguaan. De rit ging verder door de bergen, we reden langs de rijstvelden en bezochten een kruidentuin, het was echt een prachtige tour! Ook zijn we rondgeleid in een kleding fabriek in Matale, alles wordt nog met de hand gemaakt, we werden samen opnieuw verkleed tot Sri Lankaans echtpaar! In Kandy hebben we een grote winkel bezocht om wat souvenirs te kopen. We hebben voor Levi een Riksja ( op schaal ) gekocht ( een overdekte scooter die je hier veel ziet rijden ), ook nog een houten puzzel en een aantal vlaggen van Sri Lanka. In Kandy hebben we kennis gemaakt met de verschillende Sri Lankaanse volksdansen, in allerlei gewaden heeft elke streek zijn eigen dans en dat gaat gepaard met veel tromgeroffel. Nu verblijven we in een klein hotel in Kandy. Morgen hopen we de laatste tour te gaan maken, waaronder een bezoek aan de woonplaats van de moeder van Levi, heel waardevol voor ons en voor Levi. De excursie is erg vermoeiend, zoveel indrukken die op ons afkomen, de drukke wegen, maar het is de moeite waard. En het heeft al veel prachtige foto’s opgeleverd. We missen Levi nu heel erg en we zien er naar uit hem weer spoedig op te kunnen zoeken. Allemaal weer de hartelijke groeten vanuit Sri Lanka, veel liefs van Leo en Carla